På sjunde plats i Sverige i Road Worlds for Seniors

På sjunde plats i Sverige i Road Worlds for Seniors

Följ med cyklisterna från Sjötäppans seniorcentrum när de för första gången tävlar i Road Worlds for Senior!

20 seniorer deltog

Stämningen är fylld av upphetsning, glädje och stolthet på Sjötäppans seniorcentrum när konkurrenterna väntar på att få sina medaljer. Med tårar i ögonen står en av de boende stolt med sitt certifikat tryckt mot bröstet: “Tänk dig att du i den här åldern kan få ett diplom och en medalj! Jag känner mig så stolt.” Och det borde han! Denna grupp på 20 senioridrottare trampade och trampade sig in till Sveriges sjunde-placering vid den senaste Road Worlds for Seniors-tävlingen. Mästerskapen, som drivs av Motitech, skapades för äldre och personer med demens från hela världen för att tävla från sina egna vårdhem, aktivitetscenter och vårdcentraler.

Sjötoppan senior center

Sjötoppan representerade stolt Sverige under mästerskapet

Tävlande deltar genom att cykla på en speciell stationär träningscykel för att se vem som kan cykla flest mil. Men under tiden är cyklarna i sig anslutna till den innovativa virtuella cykelprogramvaran Motiview så att cyklister kan titta på videor och utforska landskapet – precis som de skulle kunna i en verklig cykeltävling. Det enorma biblioteket med videor som drivs av Motiview innebär att du kan välja att återupptäcka din barndoms vägar eller åka på upptäcktsfärd genom att cykla över Golden Gate-bron!

Och rehabteamet är lika stolta som cyklisterna. “Det här är ju det som är så härligt med mitt jobb. Detta är värdefullt”, säger Ulrika stolt med tårar i ögonen.

Största mästerskap någonsin

År 2021 deltog 5 000 cyklister från 260 lag i elva länder i tävlingen. Tillsammans färdades Sjötäppans cyklister över 40 mil, vilket gav dem plats 76 i världen. Som ett resultat har nu seniorcentrum köpt sitt eget Motiview-cykelsystem så att deras boende kan fortsätta trampa. Och med all den träningen blir det spännande att se vilken plats de kommer att nå vid nästa års mästerskap!

Tags: No tags

Comments are closed.