Filmbiblioteket

Home » Filmbiblioteket

En inspirerande upplevelse

Motiview är högkvalitetsfilm med tillhörande miljöljud och musik som engagerar och ger användaren en inspirerande upplevelse.

Med tillgång till hela det globala biblioteket kan du välja att resa lokalt eller utforska världen. Genom att utnyttja sin inneboende motivation kan användarna uppnå varaktig förändring och få de fördelar som följer med ökad aktivitet, att prata minnen och vara socialt engagerad.

Dokumenterade fördelar vid användning av Motiview omfattar upplevelser av generellt bättre hälsa, bättre rörlighet, bättre sömn, snabbare rehabilitering efter skada och mycket mer. Motiview har även visat sig att minska depression och ångest. 

Shot of a group of elderly friends having coffee together

Globalt videobibliotek

Det globala Motiview-videobiblioteket består av kända plaster runt om i världen samt lokala videor som skapar en mycket personlig upplevelse. Användarna kan cykla längs Marina Bay i Singapore, se Eiffeltornet eller cykla längs vägen där de brukade gå som barn. Oavsett om de väljer att cykla lokalt eller utforska världen, kan användarna minnas livserfarenheter, dela historier och känna sig uppmuntrade och starka.

Play Video

Värmland, Sverige

Play Video

Skåne, Sverige

Play Video

Dorset, England

Play Video

Sogn & Fjordane, Norge

Play Video

Nordöstra region, Island

Play Video

Jaipur, Indien

Play Video

Ontario, Kanada

Play Video

Murcia, Spanien

Lokala videor

För varje ny kund ser vi till att det finns lokala videor tillgängliga. Det är på grund av att vi anser att det är viktigt att användarna kan träna medan de ser på videor från kända platser varifrån de har minnen. Av samma anledning inkluderar vi alltid tillgång till hela videobiblioteket, eftersom vi aldrig kan veta varifrån användaren har minnen.

Medan vi bygger upp videobiblioteket fortsätter vi att lära oss från användarna. Till exempel gick videorna lite för fort i början. Vi fick en del respons om att en del av användarna blev yra och mådde dåligt av videorna, så därför vi justerade vi dem.

Historien om Inger från Norge

Vi vet aldrig varifrån användarnas minnen kommer. Det som för oss kan verka tråkigt och oviktigt, kan trigga speciella minnen hos användarna. Den erfarenheten gjorde vi med Inger.

Hon fick se en lokal film som innehöll en längre sträcka med väg och skog. Vi hade tidigare funderat på att redigera bort detta, men då började Inger att berätta sin historia:

”Jag minns att jag gick på tur där med mina barn för många år sen. Medan vi tog oss fram stötte vi plötsligt på en huggorm mitt på vägen. Jag blev rädd och mina barn höll sig långt bakom mig. Så jag gick fram och dödade ormen med en pinne. Kort tid därefter kom det en lastbil och chauffören såg mig stå där med små barn och med ormen alldeles bredvid. Han stannade och hoppade ur lastbilen. Han bad oss hålla oss undan medan han gick bort och dödade ormen. Den som redan var död.”

Att komma ihåg denna speciella historia gjorde Inger glad och vi lärde oss att vi inte kan veta varifrån människors minnen kommer. Det som kan verka tråkigt för oss kan trigga fina minnen hos andra. Och därför frågar vi alltid när kunder ringer och menar att vissa videor är tråkiga och bör ändras: Är detta vad du eller användarna tycker? Vi vill verkligen sätta användarna i fokus och anpassa oss efter deras behov.

Shot of a senior woman patient sitting in a wheelchair at rehab with a supportive caregiver

Kontakta oss

65455

Get In Touch

Consent(Required)